Bedrijven

Bedrijven

Bonus/Malus(boete) Bedrijven

Voordelig extra handen erbij!
Geef een goede gecertificeerde en gemotiveerde kracht voor slechts 200- 400 euro per maand tijdelijk een kans op de werkvloer en voorkom een boete in het kader van de participatiewet.

Voordelen/Bonus en garanties

  • Uw extra handen zijn direct beschikbaar en flexibel inzetbaar.
  • De prijs-kwaliteitverhouding is aantrekkelijk.
  • U heeft geen zorgen over de administratie en begeleiding van de medewerker.
  • U vult uw doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of social return in.
  • U voldoet aan de vraag van de overheid om in het kader van het sociaal akkoord mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Kijk naar mogelijke beroepen en aan aanbod van krachten

1. Loonkostensubsidie 80% van het loon.

Voor mensen die zelf niet het wettelijk minimumloon (WML) kunnen verdienen komt loonkostensubsidie beschikbaar in plaats van het instrument loondispensatie. Werkgevers ontvangen loonkostensubsidie om zo het verschil tussen de loonwaarde van een werknemer en het WML te compenseren. Op deze manier wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en ontvangen de mensen minstens het WML.

2. Loonstop bij ziekte

3. Gemeentelijk coulantie i.v.m. vergunningen, belastingen en

Malus (boete)

Quata-regeling (http://www.rendement.nl/thema/participatiewet/id13002-ministerraad-akkoord-met-quotumwet.html)

Ministerraad akkoord met Quotumwet

Dit betekent dat werkgevers straks mogelijk de verplichting hebben om arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. Dit geldt eerst nog collectief, maar als dit onvoldoende oplevert, op den duur ook voor individuele werkgevers.

Werkgevers in de marktsector moeten in 2014 en 2015 10.000 banen voor arbeidsgehandicapten hebben gerealiseerd. In het bericht ‘Quotumwet arbeidsgehandicapten gepubliceerd’ heeft u eerder kunnen lezen dat eind 2015 het eerste meetmoment is. Hebben werkgevers dan nog niet voldoende banen gerealiseerd, dan kan per 2016 jaarlijks een verplicht quotum worden ingevoerd. Iedere werkgever is dan verplicht om een bepaald percentage arbeidsgehandicapten in dienst te hebben. Voldoet hij niet aan het quotum, dan loopt hij het risico op een boete. ‘Participatiewet aangenomen door Tweede Kamer’.

Werkgever kunnen tot eind oktober 2014 advies krijgen over de  Participatiewet

Voorkom boete Quota-wet per 1 januari 2015.

U kunt als werkgever gratis advies krijgen om in uw organisatie ruimte te maken voor mensen met een arbeidsbeperking. In het kader van de Participatiewet heeft Qlabour een platform voor matchingsportaal Werknemers/Werkgevers  opgericht. Hier  kunt u informatie vinden en tijdig registeren om gebruik te maken van relatief goedkope,goed getrainde en gemotiveerde werknemers.tevens kunt zich op deze site registeren en de voordelige plaatsing mogelijk maken.

Het traject duurt vier tot zes maanden en ziet er als volgt uit:

  1. In een eerste gesprek voert u als HR-manager een gesprek met een adviseur van Qlabour. Daarin bespreekt u de thema’s die in uw organisatie spelen en krijgt u informatie om zich verder te verdiepen in de gevolgen van de Participatiewet.
  2. U levert informatie aan zodat Qlabour een quick-scan kan uitvoeren van de plaatsingsmogelijkheden van mensen met een arbeidsbeperking. Twee weken later krijgt u een tweede gesprek om de quick-scan aan te vullen.
  3. Na vier weken is de quick-scan klaar; tijdens het derde gesprek krijgt u een beeld van de mogelijkheden om in 2014 en 2015 WSW, Wajong en WWB kandidaten  bij uw organisatie te plaatsen.
  4. In de maand daarna formuleert u intern uw ambitie over het aantal te plaatsen mensen die u in ieder geval in 2014 en 2015 wilt plaatsen.
  5. In een laatste gesprek bespreekt u het daadwerkelijke matchings- en plaatsingstraject.

Aanmelding Werkgevers gaan inclusief

U kunt zich aanmelden voor het adviestraject door een e-mail met uw naam, bedrijfsnaam, en contactgegevens te sturen naar  info@QLabour.nl  onder vermelding van ‘Werkgevers gaan inclusief of neem contact op per telefoon, email of contactformulier.